Чи дійсно вашим губам так потрібен SPF?

Чи дійсно вашим губам так потрібен SPF?

Короткою відповіддю на це питання було б: «так, потрібен, як і сонцезахист для обличчя та тіла». Проте пропонуємо розібратися глибше.

А поки нагадаємо, що сонце однаково сильно впливає на усі ділянки нашої шкіри, випромінюючи UVA та UVB промені. Ультрафіолет типу А провокує пігментацію та передчасні зморшки, проходить крізь хмари і шкодить шкірі навіть у похмурий день. Ультрафіолет типу В стає винуватцем опіків та діє на шкіру найактивніше навесні та влітку. Читайте більше у статті про сонцезахист для тіла.


Три причини чому варто додати SPF для губ у рутину

1. В наших губах зовсім мало меланоцитів – клітин, які продукують меланін. Це той самий пігмент, що надає шкірі темнішого відтінку і таким чином захищає її від ультрафіолету. Саме тому губи не можуть протидіяти сонцю так, як шкіра тіла.

2. Шкіра губ доволі тонка. УФ-промені у цій ділянці швидше призведуть до сухості, тріщин, опіків чи пігментації. До речі, з сонцезахистом для губ можна також попередити вертикальні зморшки на контурі губ.

3. Додаткове зволоження, живлення та захист від обвітрювання. У більшості сонцезахисних засобів для губ містяться доглядові компоненти, які можуть повноцінно замінити ваш щоденний бальзам та навіть помаду.

Зібрали декілька фаворитів серед SPF засобів для губ, які ви можете додати у свій догляд.

No Makeup Lipstick Broad Spectrum SPF 15 від PERRICONE MD

Помада, яка захищає губи від UVA і UVB променів завдяки мінеральним фільтрам. І це той випадок, коли у засобі одночасно є безліч доглядових компонентів. Тут у складі гіалуронова кислота, що відповідає за зволоження губ. Також нейропептиди, які запобігатимуть появі зморшок та тьмяності шкіри.

Помада матиме більш натуральний фініш: вона не блискуча, але й не матова. Після нанесення в один шар вона залишатиме лише легкий відтінок, без насиченого кольору.

Помада для губ PERRICONE MD No Makeup Lipstick Broad Spectrum SPF 15 [object Object]

0

4 відгуки
5 відтінків
Помада для губ
1 530.00 ₴
5 Cognac
Купити

Lip Shine SPF 35 від COLORESCIENCE

Це один продукт, який обʼєднав сонцезахист, догляд та мейкап. Блиск має у складі пептиди, що роблять шкіру еластичнішою, гіалуронову кислоту для зволоження та вітамін Е для живлення.

Блиск створений на основі мінеральних фільтрів, тому його потрібно поновлювати що 2 години перебування на сонці. Або ж після 40 хвилин плавання – стільки часу він зберігає свою водостійкість.

Блиск для губ COLORESCIENCE Lip Shine  SPF 35 [object Object]

0

5 відгуків
2 відтінки
Блиск для губ
2 075.00 ₴
Champagne
Купити

Sunforgettable Total Protection Color Balm SPF 50 від COLORESCIENCE

Це не просто SPF, а продукт-мультитаскер. Він має найвищий ступінь захисту від сонця, і його можна наносити на повіки, вилиці та губи. Так ви зможете зробити макіяж всього одним засобом. А найголовніше – його зручно поновлювати що 2 години, адже засіб на мінеральних фільтрах.

Що у складі: сквалан та олія жожоба для мʼякості шкіри, а також екстракт фізалісу та бісаболол, які знімають подразнення.

Бальзам для губ і рум'яна COLORESCIENCE Sunforgettable Total Protection Color Balm SPF 50 [object Object]

0

6 відгуків
2 відтінки
Бальзам для губ і рум'яна
1 867.00 ₴
Berry
Купити
Наступна стаття

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

Сайт використовує cookie файли